Bičakčićev Braunschweig stigao do prvog boda u Bundesligi

Naš reprezentativac igra 90 minuta

Bičakčićev Braunschweig stigao do prvog boda u Bundesligi

Edmir Škorić

Novajlija u njemačkoj Bundesligi, Braunschweig, tek u petom kolu upisao je prve bodove. 

Braunschweig je poslije četiri poraza ugostio Nurnberg i konačno ostao neporažen. Tim bh. reprezentativca Ermina Bičakčića ni danas nije briljirao, no uspio je doći do makar jednog boda.

Nije po domaće meč tekao najbolje, jer je u 28. minuti Adam Hloušek pogodio na ubačaj Timothyja Chandlera. 

Do 70. minut Braunschweig nije uspijevao poravnati rezultat, a onda Omar Elabdellaoui poslije asistencije Karima Bellarabija pogađa za konačnih 1:1. 

Inače, za Braunschweig je svih 90 minuta na  stoperskoj pozicji odigrao spomenuti Bičakčić, koji je bio strijelac za poravnanje naše reprezentacije u Žilini protiv Slovačke, a kasnije je, podsjetimo, Izet Hajrović zabio za pobjedu i najvjerovatnije plasman u Brazil.


Bundesliga, 5. kolo:
Branuschweig - Nurnberg 1:1 (Elabdellaoui 70/ Hloušek 28)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.