Bičakčiću 90 minuta u velikoj pobjedi Braunschweiga
Foto: EPA

Bundesliga

Bičakčiću 90 minuta u velikoj pobjedi Braunschweiga

E. Škorić

Nogometaši Eintracht Braunschweiga razbili su Hannover u utakmici 29. kola njemačke Bundeslige.

Posljednjeplasirani Braunschweig ostvario je tek šestu prvenstvenu pobjedu i zadržao šanse za opstanak u ligi. Nisu domaći bili favoriti, no u takvim okolnostima jednostavno nisu imali izbora.

Domaće je u vodstvo doveo sjajni Kumbela u 14. minuti, a samo šest minuta kasnije Nielsen je bio precizan za 2:0. U 62. minuti kod Hannovera isključen je Hoffmann. S igračem više Braunschweig dolazi u finišu i do trećeg gola, a postigao  ga je Hochscheidt.

Naš reprezentativac Ermin Bičakčić igrao je svih 90 minuta u redovima domaćih, koji sada imaju 25 bodova, dok Nurnberg na 16. mjestu ima bod više, a 16-plasirani HSV dva boda više.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:
Braunschweig - Hannover 3:0 (Kumbela 14, Nielsen 21, Hochscheidt 89)


Braunschweig 3-0 Hannover Alle Tor & Highlights... by All_Goals

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.