Bičakčiću priznanje od uglednog Kickera
Foto: EPA

Nastavio po starom

Bičakčiću priznanje od uglednog Kickera

Reprezentativac BiH Ermin Bičakčić na najbolji mogući način otvorio je novu sezonu u Njemačkoj.

U prošloj sezoni ovaj 29-godišnji štoper pružao je odlične partije za Hoffenheim, a ništa drugačije nije donijela ni nova, što se najbolje moglo vidjeti protekle sedmice protiv Werdera iz Bremena.

Osim što je na pravi način komandovao odbranom Hoffenheima, u duelu s Werderom Bičakčić je uspio i da postigne gol, što mu je na kraju bilo dovoljno da ga ugledni njemački list Kicker uvrsti u najboljih 11.

Po izboru Kickera društvo u defanzivi Bičakčiću prave Hakimi, Guilavogui, Lainer, a odabrano društvo, između ostalog, čine još Sancho, Doman, Aranguiz, Plea, Lewandowski...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od strane Hoffenheima kao nagradu za sjajne igre Bičakčić je prije nekoliko mjeseci nagrađen i novim, bogatijim, ugovorom, a kroz pripremni period nerijetko se znao naći i u ulozi kapitena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi