Biće vruće na Skupštini Fudbalskog saveza BiH 6. jula

FSRS protiv izmjena i dopuna Statuta

Biće vruće na Skupštini Fudbalskog saveza BiH 6. jula

Adnan Beganović

Danas je u Sarajevu održan pripremni sastanak za Skupštinu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je zakazana za 06. juli 2012. godine.

Članovi Komiteta za normalizaciju su prijepodne održali sastanak sa predstavnicima FIFA-e, Evom Pasquier i UEFA-e, Jacquesom Bondalazzijem, na kojem su razgovorali o prijedlozima Izmjena i dopuna Statuta i Poslovnika o radu Skupštine, te komentarima koje su na ove prijedloge dostavili entitetski savezi.

Nakon ovog održan je zajednički sastanak sa predstavnicima entitetskih saveza i članovima Komiteta za propise FSBiH. Na sastanku se prvo razgovaralo o prijedlogu Poslovnika o radu Skupštine, koji je prihvaćen uz nekoliko izmjena koje se odnose na primjedbe FSRS.

Diskutovalo se o Prijedlogu Izmjena i dopuna Statuta koji se odnosi na formiranje Odbora za posredovanje i savjetovanje, te broju delegata u Skupštini kao i broju članova Izvršnog odbora, u kontekstu formiranja udruženja, kao novih članova Saveza.

S obzirom na značaj i kompleksnost ove problematike čelnici FSRS iznijeli su stav da je za rješavanje ovog pitanja potrebno vrijeme kako bi se došlo do odgovarajućeg rješenja, pa su predložili da Skupština FSBiH ne razmatra izmjene i dopune Statuta.

S druge strane predstavnici FSFBiH nemaju jedinstven stav o predloženim izmjenama Statuta jer je Skupština FSFBiH odgođena, te postoje različita mišljenja kantonalnih i županijskih saveza.

Stav Komiteta za normalizaciju i predstavnika FIFA-e i UEFA-e je da predložene izmjene i dopune Statuta i Poslovnika o radu Skupštine, uz određene modifikacije, trebaju biti na dnevnom redu Skupštine, tako da će se o predloženim izjasniti delegati Skupštine  na sjednici 06. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.