Bielsa ili Pekerman na klupi Japana

Bielsa ili Pekerman na klupi Japana

O. Lekić

Fudbalska federacija Japana saopštila je  da su Argentinci Jose Pekerman i Marcelo Bielsa kandidati da na mjestu selektora reprezentacije te azijske zemlje naslijede Takešija Okadu.

Japan je u osmini finala Svjetskog prvenstva izgubio od Paragvaja nakon  penala, a Okada je nakon utakmice rekao da će podnijeti ostavku.

"Plavi samuraji" su u takmičenju po grupama Mundijala zabilježili  dvije pobjede i jedan poraz.

"Moramo pažljivo da analiziramo situaciju i da vidimo ko bi bio najbolje rješenje za novog selektora", izjavio je predsjednik  japanske federacije Motoaki Inukai.

Marcelo Bielsa je na Mundijalu u Južnoj Africi vodio selekciju Čilea, sa kojom je stigao do osmine finala. Bielsa je bio selektor i reprezentacije Argentine na Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Jose Pekerman je ove sezone vodio meksičku ekipu Tigres, a selektor Argentine bio je na Svjetskom prventstvu 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti