Bielsa ipak ostaje trener Athletic Bilbaa

Uprava nije prihvatila ostavku

Bielsa ipak ostaje trener Athletic Bilbaa

A. Haznadarević

Nakon neslaganja argentinskog stručnjaka Marcela Bielse sa upravom kluba oko radova na trening kampu i podnošenja ostavke, čini se da je ipak došlo do pomirenja, te da će se Bielsa vratiti na klupu ovog baskijskog kluba.

Uprava Athletic Bilbaa nije prihvatila ostavku, a Bielsa je pozvan na razgovor, nakon kojeg je ipak dogovoren nastavak saradnje.

 

Bieelsa, ipak nije puno promijenio mišljenje, te je istakao da će ostati, ali da je svađa sa čelnicima kluba u mnogome promijenila njihov odnos.

 

Podsjetimo, Marcelo Bielsa se sukobio sa jednim radnikom građevinske firme, te istu firmu optužio da je prekšila ugovor probijanjem ugovorenog roka za izgradnju Athleticovog trening kampa Lezama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Ono što je naljutilo Argentinca je to što su čelnici kluba uputili javnu kritiku na ovaj Bielsin potez, te uputili izvinjenje građevinskoj kompaniji, što je ovog velikog stručnjaka razočaralo i natjeralo na podnošenje ostavke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.