Bierhoff: Džeko je pravi igrač za Milan
Edin Džeko

Nijemac pun hvale za "dijamanta"

Bierhoff: Džeko je pravi igrač za Milan

Bivši napadač Milana, Nijemac Oliver Bierhoff smatra da je reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko pravi fudbaler za klub sa San Sira.

Bh. “dijamant” prošle je sezone sa 26 golova nosio Wolfsburg do naslova prvaka Njemačke, a Bierhoff smatra da bi njegovim dovođenjem najviše profitirao Milan.

“Džeko je prošle sezone dao mnogo golova. On je dobar igrač, uvijek je hladan i nije sebičan u napadu. Još uvijek nije stekao veliko ime, ali to upravo odgovara Milanovoj trenutnoj finansijskoj situaciji. On je veliki talenat i gladan je uspjeha”, rekao je Bierhoff za Sky Italia.

Navijači Milana još uvijek bijesne zbog prodaje Kake Realu, ali i također strahuju za mogući odlazak Andree Pirla.

“Razumijem kako se osjećaju. Ali, mislim da je vrijeme da se prestane sa velikim troškovima. Ukoliko nemate dovoljno novca, trebate se okrenuti igračima koji manje koštaju, a imaju ogroman potencijal. Džeko je jedan od takvih igrača”, dodao je Bierhoff.

Wolfsburg je Milanu postavio cijenu od najmanje 30 miliona eura za reprezentativca BiH, a više oko eventualnog Džekinog transfera u Milan moglo bi se znati sutra za kada je zakazan sastanak čelnika prvaka Njemačke sa našim reprezentativcom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.