BiH bolja od Crne Gore

Kontrolna utakmica reprezentacija

BiH bolja od Crne Gore

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je pobjedu rezultatom 30:29 u prijateljskom susretu sa selekcijom Crne Gore.

Prvo poluvrijeme proteklo je upotpunosti u znaku reprezentacije Crne Gore. Gostujući rukometaši vodili su svih 30 minuta prvog dijela susreta, ponajviše zahvaljujući sjajnom Stojanoviću na golu crnogorskog tima. Izabranicima selektora Bosne i Hercegovine Vojislava Rađe u tim trenucima nije mnogo toga polazilo za rukom, pogotovo u fazi odbrane, gdje su Crnogorci prolazili bez većih problema.

Gostujući rukometaši čak su u dva navrata imali i po pet golova prednost, ali su bh. rukometaši ipak uspjeli pred kraj prvog poluvremena smanjiti prednost gostiju, pa se na odmor otišli pri rezultatu 16:14 za Crnu Goru.

U nastavku, mnogo bolja igra BiH, koja je do izjednačenja (19:19) stigla u 37. minuti, a to je bio samo početak preokreta. Bosna i Hercegovina prvi je put povela u 39. minuti (20:19). U tim trenucima proigrao je Adnan Jaškić, a već nakon dvije minute naši rukometaši imali su i dva gola prednosti (23:21), po prvi put na utakmici.

Nakon toga, bh. rukometaši su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom, te do kraja uspjeli sačuvati stečenu prednost. Odličan debi u nacionalnom dresu BiH imao je Nikola Šarić, koji je sakupio 12 odbrana, dok su Toromanović sa šest i Stojanović sa pet golova predvodili napad bh. tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti