Veliki trijumf bh. juniora
FOTO: NFSBiH

Na startu elitne runde

Veliki trijumf bh. juniora

H. Zilić

Fudbalska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U19) odlično je otvorila elitnu rundu kvalifikacija za EURO.

U prvom kolu grupe 2 naši juniori su bili bolji od Češke rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta opreznu igru s obje strane. Bilo je nekoliko lijepih akcija, poluprilika, ali na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Zanimljivo da su u prvom poluvremenu oba naša napadača dobila žute kartone Kahvić i Čuić.

U drugom poluvremenu malo bolja igra naše selekcije, imali smo posjed lopte, a to sve došlo je na naplatu u 60. minuti kada je Mehmedović pogodio mrežu golmana Kinskya za 0:1.

Nakon gola naše selekcije rasplamsala se igra, bilo je tu dobrih prilika pred oba gola, ali ostalo je do kraja 0:1 čime je naša selekcija upisala veliki trijumf na startu elitne runde.

Oglasi

U drugom meču naše grupe Francuska je deklasirala Švedsku sa 5:0 i u slučaju da naša selekcija dođe do pozitivnog rezultata protiv Švedske u drugom kolu u direktnom duelu protiv Francuske u posljednjem kolu igrali bi za historijski plasman na EURO.

Podsjetimo, samo će pobjednik grupe izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

ČEŠKA - BOSNA I HERCEGOVINA 0:1 (;Mehmedović 60')

ČEŠKA: Klinsky, Endl, Vecerka, Kutik, Hadas, Kastanek, Drozd, Ambros, Jurasek, Visinsky, Vecheta.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šahinović, Muharemović, Cvjetinović, Jusić, Kapetanović, Krdžalić, Sučić, Mehemdović, Šakota, Čuić, Kahvić.

Top Komentari

gallardo.la
Kakvo ste vi dno od portala, pa cijeli je dan prosao nema kakvih gluposti niste pisali a nigdje uzivo komentara, postava, nesta o nekom igracu, to sto je u17 isto igrala vas apsolutno ne zanima
10 0
Alen23
Na kraju od.ovih momaka njih 90% ce bit konobari sa 22 godine tako se radi u reprezentaciji kod nas sto je zalosno
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi