Vrijeme je za pobjedu
Detalj sa jučerašnjeg treninga na Bilinom Polju

Na Bilinom Polju večeras dočekujemo Gruziju

Vrijeme je za pobjedu

S. Mlaćo
Prvi meč u 2022. godini očekuju nogometnu reprezentacije naše zemlje večeras u Zenici.

Rival će u prijateljskom meču od 20:45 sati na Bilinom Polju biti selekcija Gruzije.

Naši momci nadaju se pobjedi i dobroj partiji, što će im svakako dobro doći i za samopouzdanje, s obzirom na neslavno završenu prošlu godinu sa selektorom Ivaylom Petevom, koji se također nije proslavio. U 2021. godini upisali smo tek dvije pobjede.

"Prva stvar igramo kući. Igraju jako dobro kao ekipa, imaju jako dobre individualce. Kako ja volim reći, ok, to je njihova strana, ali bitno je kako smo mi. Kako ćemo se mi ponašati i zalagati. Igrali smo protiv većih reprezentacija i prošli dobro. Nije svaka utakmica ista. Poštovanje za njih šta su uradili prošlih godina. Bit će dobra utakmica“, kazao je Petev te se dotakao pitanja da smo sutra favoriti, ali i u utorak protiv Luksemburga.

"Favorit postoji samo na papiru, a papir nije igra. Igra se na terenu. Ja ću se malo vratiti nazad. Komori - Senegal (greška selektora, mislio je na meč Zimbabve - Senegal), na papiru je trebalo biti 0:40, a na kraju tek u 90. samo 0:1. Moramo poštivati sebe i da odradimo profesionalno."

"Trebamo iskoristiti ove dvije šanse, utakmice protiv Gruzije i Luksemburga, da pobijedimo. Ako odigramo dobro, ako pobijedimo i počnemo pobjeđivati, mislim da ćemo sve vratiti nazad kako je bilo i mislim da možemo stvoriti baš dobre stvari s s ovom ekipom što imamo.", dodao je defanzivac naše reprezentacije Anel Ahmedhodžić.

Petev nije odredio početni postav, no jasno je da mnogo kalkulacija neće biti.

Top Komentari

Mostarac94
Malo se podcjenjuje gruzija, ljudi svedsku dobili kosovo, spanija ih jedva dobila… nije bas da su lvl san marina
4 0
user1611570786
Sehic Ahmethodzic. Sanicanin. Dedic (Hadzikadun) Stevanovic Hadziahmet. Cimirot Kolasinac (Gazibegovic). (Gojak). (Pjanic). (Dedic) Krunic (Nalic) ; (Rahmanovic) Dzeko Prevljak(Demirovic)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi