Reprezentacija BiH na Bilinom polju odradila posljednji trening pred meč protiv Gruzije
Kapiten reprezentacije BiH sutra bi trebao da predvodi napad naše reprezentacije protiv selekcije Gruzije

Džeko bi trebao da predvodi napad Zmajeva

Reprezentacija BiH na Bilinom polju odradila posljednji trening pred meč protiv Gruzije

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na Bilinom polju u okviru prijateljskog meča dočekati selekciju Gruzije.

Nakon neuspješnih prošlih kvalifikacija, selektoru, stručnom štabu i igračima je jako bitno da u ove dvije prijateljske utakmice, najprije protiv Gruzije, a onda protiv Luksemburga vrate samopouzdanje pred ono što ih čeka u okviru Lige nacija.

Naši reprezentativci su odradili i službeni trening pred sutrašnji meč na zeničkom hramu nogometa, a svi se nadaju da će sutra uz dobru igru na terenu doći i rezultat odnosno pobjeda.

Teren i svi uvjeti sutra za igru bit će idealni, ali po trenutnom raspoloženju koje vlada u Zenici ne vlada neko posebno interesovanje za sutrašnji meč. Naša selekcija povjerenje navijača može samo vratiti odnosom prema grbu, igri, te pobjedama u narednom periodu, a sutra je i prva prilika za to.

Kako je rekao selektor Petev sutra će koristiti 16 igrača, a vidjet ćemo za koju će se postavu odlučiti od samog početka. Sigurno da će u ove dvije utakmice svi igrači dobiti šansu za igru, ali će stručni štab probati i neke druge varijante u igri, kako bi sve isprobali prije početka Lige nacija.

Vidjet ćemo kako će sutra Džeko, Krunić i ostali odigrati na Bilinom polju, nakon razočaravajućeg kraja prošlih kvalifikacija, svakako da svi imaju dovoljno motiva da sutra uz dobru igru ostvare i pobjedu, bolji motiv od igranja za državnu reprezentaciju im svakako nema, ali vidjet ćemo sutra kako će i Gruzija odigrati, čije kvalitete su spominjali i selektor, ali i defanzivac Anel Ahmedhodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi