BiH i drugi put poražena od Makedonije
Foto: Gol.mk

Utakmica zatvorenog tipa

BiH i drugi put poražena od Makedonije

Reprezentacije Makedonije i Bosne i Hercegovine večeras su odigrale i drugu prijateljsku utakmicu u dva dana. Večerašnji meč, koji je bio zatvorenog tipa, pripao je Makedoncima koji su slavili sa 35:31.

Večerašnja utakmica je bila još jedna dobra provjera za naš tim, koji je većim dijelom utakmice bio ravnopravan rival. U pojedinim momentima naši rukometaši su imali i prednost, ali je na kraju ipak domaća selekcija odnijela pobjedu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Vegar sa osam pogodaka, dok je u redovima Makedonije bolji od ostalih bio Lazarov sa sedam.

Prijateljska utakmica

Makedonija - BiH 35:31 (19:17)

MAKEDONIJA: Mitrevski, Kolev, Trajkovski, Manaskov 3 gola, Velkoski, Stoilov 6, Arnaudovski 2, K. Lazarov 7, Mitkov, Drogirski 2, Mirkulovski 4, Markovski, Andonovski 1, Georgievski 1, F. Lazarov, Ojleski 2, Popovski 3, Pesevski 2. Selektor: Lino Červar.

BiH: B. Burić, Serdarević, Efendić (12 odbrana, 2 sedmerca), Ovčina 3, Nuić, Terzić 3, Vegar 8, Čelica, Lončar, Tarabochia, Marjanac 1, Karačić 4, Pavlak, Malinović, Vražalić, Jarak, Zulfić 2, S. Burić 4, Vranješ 5. Selektor: Bilal Šuman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti