BiH i Ukrajina remizirali u Mostaru

Elitni rang kvalifikacija za EP U-19

BiH i Ukrajina remizirali u Mostaru

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Mostaru remizirala sa Ukrajinom odigravši 1:1 u sklopu prve utakmice grupe 5 elitnog ranga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvu priliku na utakmici imao je naš tim, koji je bezuspješno zaprijetio preko Andreja Modića. Ukrajina je uzvratila u 18. minuti kada Zubkov pogađa prečku. Potom naši juniori prijete preko Gojaka, no bez promjene rezultata. Ukrajinci su u prvom poluvremenu bili bliži vodstvu, ali se Shved, Arendaruk i Shevchenko u nekoliko situacija nisu najbolje snašli.

Drugo poluvrijeme bolje otvara naša reprezentacija, koja preko kapitena Radovca u 56. minuti dolazi u prednost od 1:0. Na asistenciju Modića, mladi fudbaler Sarajeva je lijepo pogodio i doveo naš tim u vodstvo.

Slavlje nije trajalo dugo, jer je dvanaest minuta kasnije Shved pogodio za izjednačenje. Obje ekipe su do kraja pokušavale stići do pobjede. U šansi su se našli rezervista Jurilj i Hairlahović, dok je Ukrajina pokušavala preko Zinchenka i Zubkova.

Amer Gojak je mogao Bosni i Hercegovini donijeti pobjedu u ovom susretu, ali nije uspio realizovati dobru šansu u 88. minuti. Posljednju priliku za naš tim nije iskoristio Andrej Modić u četvrtoj minuti nadoknade. Njegov pokušaj iz slobodnog udarca blokirao je živi zid Ukrajine.

Dodajmo na kraju da je Crna Gora u drugoj utakmici naše grupe na Pecari slavila protiv Poljske sa 2:1, čime je nakon prvog kola zasjela na prvo mjesto na tabeli sa dva boda više od Ukrajine i BiH.

Elitni krug kvalifikacija za EP U-19:

BiH - Ukrajina 1:1 (Radovac 56' - Shved 68')

BiH: Karačić, Čivić, Čorović, Halilović, Oršolić, Hajrulahović, Modić, Gojak, Radovac (od 69. Jurilj), Kuzmanović (u 79. Anđušić) i Beganović (od 89. Lončar)

Ukrajina: Soldatenko, Osman, Matviyenko, Kyryukhantsev, Lukyanchuk (K), Zinchenko, Klots, Arendaruk, Shved, Shevchenko i Zubkov

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti