BiH ima najefikasniju ligu u Evropi: Osam golova po utakmici i nevjerovatni rezultati
Foto - FK Igman Ilidža

Kantonalna liga KS bilježi zanimljive rezultate

BiH ima najefikasniju ligu u Evropi: Osam golova po utakmici i nevjerovatni rezultati

M. Šljivak

Fudbalska scena u Bosni i Hercegovini izuzetno je bogata.

Ogroman broj klubova takmiči se u brojnim niželigaškim takmičenjima, a na početku sezone se izdvojila Kantonalna lig KS, grupa B, gdje su u prvom kolu postignuta nevjerovatna 32 gola.

Ništa tu nevjerovatno nije bilo da nisu odigrane samo četiri utakmice, pa je u prosjeku postizano osam golova po meču.

Čak 14 golova viđeno je u meču Igmana i Omladinca na Ilidži. Domaći tim je slavio sa 14:0, a strijelci su bili raspoloženi i u ostalim utakmicama.

Butmir je kao gost savladao Saobraćajac sa 3:6, Mladost isto tako na gostovanju Jug sa 2:4, kao i Baton ekipu Hrida sa 1:2.

Ovo je svakako rijedak slučaj u svijetu da se po jednom kolu postiže osam golova, ali Bosna i Hercegovina je u mnogo čemu izuzetak, pa što ne bi bila i po fudbalu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa B:

Kantonalna liga KS, grupa B:

Saobraćajac - Butmir 3:6
Igman - Omladinac 14:0
Jug - Mladost 2:4
Hrid - Baton 1:2

Top Komentari

ThrillerHz
Igman Ilidza prava prica! Od nule se krenulo, stadion u izgradnji, nekoliko pomocnih terena izgradjeno. Pruza se mladim igracima sansa uz par starijih iskusnih kolega i evo vidi se odma napredak! Mali podsjetnik, Josip Skija Katalinski je poceo svoju karijeru u FK Igman Ilidza :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti