Zmajevi trenirali u Livornu, Siniša Mrkobrada najavljuje promjene u sastavu

Trener golmana dao izjavu

Zmajevi trenirali u Livornu, Siniša Mrkobrada najavljuje promjene u sastavu

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenirala je danas u Livornu, tri dana pred meč s Italijom. Izjavu za medije dao je i trener golmana u našoj selekciji, Siniša Mrkobrada.

Nakon što su jučer bili slobodni, reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su trenirali u Italiji pred utakmicu protiv evropskih prvaka.

Podsjetimo, s Italijom se u prijateljskoj utakmici sastajemo 9. juna od 20:45 u Empoliju, a do te utakmice naša selekcija će odraditi još dva treninga.

Izjavu je za prisutne medije dao trener golmana u stručnom štabu naše reprezentacije, Siniša Mrkobrada.

"Atmosfera je dobra, radi se dobro, sprema se utakmica kako to trenažni proces i zahtijeva. Nadam se da će momci koji su tu biti spremni da odgovore zahtjevima koje ta utakmica nosi.

Analizirati protiv Engleske koja je krem svjetskog fudbala ne može biti isto kao analizirati protiv Luksemburga, Mađarske, Austrije... Engleska je reprezentacija koja nam nije dozvolila da se razmašemo u napadu.

Oglasi

Neke stvari koje smo vidjeli kada je u pitanju odbrana i tranzicija mogu da nas zadovolje. Ta utakmica protiv Engleske nije zahvalna za analizu.

Pričao sam sa selektorom. Tu je otprilike 80% igrača na koje se računa u Ligi nacija. Nema Džeke, nema Vasilja, jedan stoper je napustio kamp (Radeljić op. a.), tako da će promjena sigurno biti.

Što se tiče zdravstvenog biltena, sezone su bile naporne. Ista takva je situacija i s Italijanima i Englezima. To je normalno za jun mjesec. Nadam se da neće biti povreda i da će svi momci biti spremni za jesen, to je mnogo bitnije od ovog što nas čeka u nedjelju", rekao je trener golmana, Siniša Mrkobrada.

Podsjetimo, prije tri dana je naša selekcija gostovala kod Engleske i poražena je rezultatom 3:0 na St James' Parku u Newcastleu.

Na jesen slijedi Liga nacija. Naša reprezentacija je u A diviziji u grupi s Njemačkom, Nizozemskom i Mađarskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi