Dario Šarić poručuje: "Iako je prijateljska utakmica, želimo pobijediti"

Veznjak reprezentacije BiH

Dario Šarić poručuje: "Iako je prijateljska utakmica, želimo pobijediti"

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenirala je danas u Italiji nakon što je jučer imala slobodan dan. Prije treninga izjavu je medijima dao veznjak Dario Šarić. 

Nakon što su jučer bili slobodni, reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su trenirali u Italiji pred utakmicu protiv evropskih prvaka.

Podsjetimo, s Italijom se u prijateljskoj utakmici sastajemo 9. juna od 20:45 u Empoliju, a do te utakmice naša selekcija će odraditi još dva treninga.

Izjavu medijima prije treninga dao je veznjak Dario Šarić. On je veći dio karijere proveo u Italiji, pa je tu "na svom terenu". 

"Dobro ide, radimo, gledamo šta oni rade, šta mi možemo da izvadimo rezultat. Sada treba vremena i treninga da ova taktika bude uspješna. Znam igrače, znam kako misle. Ovdje u Italiji je puno taktike, mi trebamo i na tome da radimo. Oni znaju kako da trče, gdje da trče, kako da loptom rade. Borit ćemo se kao i protiv Engleza, to treba da nam bude dio DNA. I oni su elitna ekipa, ali kako smo protiv Engleza se borili prvo poluvrijeme, možemo i protiv Italije", rekao je Šarić, pa se vratio na meč protiv Engleske:

"Protiv Engleske prvo poluvrijeme dobro, 0:0, oni su imali dvije šanse i normalno je da imaju. Dok smo mi imali snagu i trku mi smo dobro igrali. Kada je malo intenzitet otišao, izašao je njihov kvalitet. 3:0 je previše jer je u 85. minuti bilo 1:0 iz penala. Tu smo bili i onda je izašao taj kvalitet i zbog ništa su dali dva gola i meni je malo previše, jer smo ipak pokazali mi nešto. Mi smo radili tri dana prije utakmice. Treba malo vremena za to, ali mislim da je dobar start."

"Iako je prijateljska, svi hoćemo da pobijedimo, iako nije lagano protiv Italije. Treba nam rezultat, da svaka utakmica bude bolja i bolja. Imali smo još jednu sedmicu, radili smo, ako Bog da bit će bolje", zaključio je.

Podsjetimo, prije tri dana je naša selekcija gostovala kod Engleske i poražena je rezultatom 3:0 na St James' Parku u Newcastleu.

Na jesen slijedi Liga nacija. Naša reprezentacija je u A diviziji u grupi s Njemačkom, Nizozemskom i Mađarskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi