BiH, Mađarska, Makedonija...

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

BiH, Mađarska, Makedonija...

Adnan Beganović

Danas je u Beogradu održan žrijeb za kvalifikacije za EP 2012. godine. Naša rukometna reprezentacija nalazi se u grupi 1 zajedno sa Mađarskom, Makedonijom i pobjednikom predkvalifikacijske grupe A.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Beogradu bila miljenik sreće. Naš nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2012. godine u Srbiji snage će odmjeriti sa našim velikim dužnicima Mađarima, Makedoncima i pobjednikom predkvalifikacione grupe A u kojoj se nalaze Bugarska, Velika Britanija, Estonija i Cipar.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbjediće dvije prvoplasirane momčadi iz svih sedam grupa, dok su Srbija kao domaćin i Francuska kao aktuelni Evropski prvak obezbjedili direktno učešće na smotri najboljih evropskih selekcija.

"Po mom mišljenju nismo mogli bolje proći. Mislim da nam je ovo velika prilika da se konačno plasiramo na jedno veliko takmičenje, a uvjeren sam da kao i ja misle i naš stručni štab i reprezentativci", rekao je za SportSport.ba Generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Smajo Karačić.

Kvalifikacijske grupe za EP 2012. godine:

Prva grupa: Mađarska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, pobjednik A-grupe;
Druga grupa: Hrvatska, Španija, Rumunija, Litvanija;
Treća grupa: Poljska, Slovenija, Ukrajina, Portugal;
Četvrta grupa: Švedska, Slovačka, Crna Gora, pobjednik C-grupe;
Peta grupa: Njemačka, Island, Austrija, pobjednik B-grupe;
Šesta grupa: Norveška, Češka, Holandija, Grčka;
Sedma grupa: Danska, Rusija, Bjelorusija, Švicarska.

Termini odigravanja utakmica:
1. kolo: 27./28. oktobar 2010.
2. kolo: 30./31. oktobar 2010.
3. kolo: 9./10. mart 2011.
4. kolo: 12./13. mart 2011.
5. kolo: 08./09. jun 2011.
6. kolo: 11./12. jun 2011.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.