Bh. juniori bolji od Mađarske
FOTO: NFSBiH

Pripremna utakmica U18 selekcija

Bh. juniori bolji od Mađarske

Haris Zilić

Aktivne su omladinske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a danas je provjeru imala i U18 reprezentacija naše zemlje.

Protivnik je bila odgovarajuća selekcija Mađarske, a naši momci su odigrali vrlo dobar susret.

Na kraju utakmice trijumf naših momaka rezultatom 1:0, a utakmica je odigrana u Telkiju.

Bh. tim do prednosti dolazi u 20. minuti. Kenan Đuliman precizno šalje loptu na desnu stranu za Stefana Marčetića koji zaobilazi istrčalog golmana Mađarske Daniela Radnotija i šalje loptu u mrežu.

Susret je ponudio kvalitetnu igru sa obje strane gdje su izabranici Dubravka Orlovića stvorili još nekoliko prilika, ali se rezultat više nije mijenjao.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Faris Mehić (46. Muhamed Smajić), Jusuf Terzić (78. David Karačić), Nidal Čelik (66. Vedad Garčević), Dženan Šabić (78. Matej Stojičić), Benjamin Babić (57. Filip Taraba), Ajdin Beganović, Stefan Marčetić (78. Roko Šilić), Nedim Keranović (78. Samir Halilagić), Omar Kuko (66. Aiman Šemdin), Pavle Đajić (57. Faruk Bezdrob), Kenan Đuliman (66. Enes Alajmović).

Oglasi

Ovo je bila dobra provjera za U18 selekciju koja je i pripremna u juniorskom uzrastu.

Selektor Orlović je mogao vidjeti čime raspolaže i dosta ovih igrača će biti okosnica U19 reprezentacije.

Naši juniori (U19)nedavno su u Bileći odigrali dva prijateljska duela protiv Irske.

U dva meča protiv Irske upisali mso remi i pobjedu, tako da selektor Orlović i treći meč na klupi nije doživio poraz.

Svakako da raduje froma bh. juniora pred novi ciklus kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi