Bileća i Hercegovac položili ispit domaćinstva: Bh. juniori u sjajnoj atmosferi do dobrih rezultata
Foto: K. Dedić

Prijateljske utakmice protiv Republike Irske

Bileća i Hercegovac položili ispit domaćinstva: Bh. juniori u sjajnoj atmosferi do dobrih rezultata

Eldar Ganibegović

Bileća je bila domaćin dvije prijateljske utakmice juniorskih fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Republike Irske, a naša reprezentacija je u sjajnom ozračju i podrškom navijača upisala remi i pobjedu.

Prije četiri dana je odigrana prva utakmica i završena je rezultatom 1:1. Bio je to debi na klupi selektora Dubravka Orlovića i generalni je dojam da je naša selekcija mogla i do pobjede. 

U prvom poluvremenu je poništen pogodak Čambera zbog navodnog ofsajda, a u drugom smo nošeni podrškom s tribina preko kapitena Nike Kovača stigli do izjednačenja, uz još nekoliko prilika da potpuno preokrenemo rezultat u svoju korist i upišemo trijumf.

Ako pobjeda nije stigla prije četiri, jeste prije dva dana. Izabranici Dubravka Orlovića slavili su s 1:0, a gol odluke postigao je napadač Borca, Stefan Marčetić, i to u 82. minuti.

Osim pobjede na zelenom terenu, ove dvije utakmice su same po sebi pobjeda s obzirom na to da su igrane u jednoj manjoj sredini koja se pokazala kao odličan domaćin.

Oglasi

Prvobitno je dvomeč protiv Republike Irske trebao biti igran u Trebinju, ali gosti s Otoka nisu bili zadovoljni uslovima na terenu i zatražili su promjenu lokacije odigravanja utakmica, te je odlučeno da to budu Bileća i FK Hercegovac.

Iako sa skromnim budžetom, FK Hercegovac se pokazao kao odličan domaćin kako reprezentaciji Bosne i Hercegovine, tako i gostima iz Republike Irske, te su se potrudili da ništa ne fali ni jednima ni drugima, u što se naš reporter i sam uvjerio.

Na stadionu je na obje utakmice bilo nekoliko stotina gledalaca koji su bodrili reprezentaciju Bosne i Hercegovine i svaki dobar potez nagradili aplauzom, te je Bileća definitivno položila ispit kada je u pitanju domaćinstvo juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Kako nam je potvrđeno iz tabora naše selekcije, oni su oduševljeni prijemom u Bileći. 

Ono što je svakako sjajna stvar jeste popularizacija fudbala u manjim sredinama. Dobro je da se ovakve utakmice ne igraju uvijek u Sarajevu i Zenici, nego po manjim bh. gradovima, a Bileća je pravi primjer toga s obzirom na to da je atmosfera bila na zavidnom nivou. 

Za poređenje je možda najsvježiji primjer utakmica U-21 selekcija Bosne i Hercegovine i Slovenije prije nekoliko dana u kvalifikacijama za EURO. Meč se igrao na Grbavici, a iako je ulaz bio besplatan, navijača skoro da nije ni bilo.

Top Komentari

Salgijica
Poznati cetnicki kraj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti