Hrvatska slavi zahvaljujući BiH: "Hvala vam"

Pomogli susjedima

Hrvatska slavi zahvaljujući BiH: "Hvala vam"

E. Oštraković

Zahvaljujući pobjedi BiH nad Belgijom (3:2), mlada hrvatska reprezentacija plasirala se na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Hrvatska je danas sa 7:0 deklasirala Litvaniju i osigurala je drugo mjesto, ali se s Belgijom i Rumunijom borila za poziciju među pet najboljih drugoplasiranih selekcija u kvalifikacijama.

Kako je BiH uspjela da iznenadi i pobijedi Belgiju na Koševu (3:2), tako je Hrvatska osigurala nastup na Euru naredne godine, a tamošnja javnost i mediji zahvalili su se BiH na pomoći.

"U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine svladala je U-21 Belgije s 3:2 i tako pomogla Hrvatskoj U-21 reprezentaciji da se plasira na Europsko prvenstvo koje će se dogodine igrati u Sloveniji i Mađarskoj", piše Index.hr.

"Hrvatska U21 reprezentacija sjajnom je predstavom u Puli protiv Litve otvorila sebi mogućnost kvalifikacije na Europsko prvenstvo, a BiH nam je pobjedom taj plasman i omogućila", navodi se na sajtu net.hr.

Portal 24sata.hr je istaknuo posebnu zahvalnost Bosni i Hercegovini za plasman mladih Vatrenih na Euro.

Top Komentari

Dtox
Cestitke kosijama i onim iz Hrvatske
10 1
zvjezdan10
šteta kiksa protiv moldavije i walesa ,bili bi na euru mi
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi