BiH poražena od Švicarske, sutra protiv Katara

Turnir "Rukomet je moja budućnost"

BiH poražena od Švicarske, sutra protiv Katara

S. Mlaćo

Treći dan V.Međunarodnog turnira "Rukomet je moja budućnost" u Bugojnu donio je susrete za plasman od 5. do 8. mjesta, dok se večeras igraju polufinalni susreti.

Naša reprezentacija poražena je od Švicarske 33:26 (15:16).

Naši momci su bolje otvorili meč, imali prednost tokom većeg dijela meča, a zatim poklekli pred sami kraj prvog poluvremena, te se na pauzu otišlo pri rezultatu 16:15 za Švicarsku. 

Na kraju je našim momcima ponestalo i snage, pa je Švicarska slavila zasluženu pobjedu 33:26. U redovima Švicarske briljirao je sjajni Michael Kusio sa 12 pogodaka, dok je Eldar Starčević u redovima naše reprezentacije postigao osam pogodaka.

Švicarska - BiH 33:26 (16:15)

Švicarska: Eggiman 5, Felder 2, Giovanelii 1, Hass 3, Heer 2, Kusio 12, Laube 3, Reich 1, Wanner 1, Zahnder 3.

BiH: Karanović 2, Grgić 2, Kreso 3, Zelić 5, Hamzić 4, Hadžiabdić 1, Starčević 8, Pašalić 1.

Makedonija je bez većih problema savladala Katar 38:20 (18:13). Katarani su u prvom poluvremenu pružili nešto bolji otpor, ali na kraju ipak upisali visok poraz. Kod Makedonije Ivan Dimitroski je upisao devet poena, dok je Jagurinoski Tomislav dodao sedam.

U redovima Katara istakao se Hassan Bashir sa šest pogodaka.

Makedonija - Katar 38:20 (18:13)

Makedonija: I.Dimitroski 9, Atanasovski 1, Kukuloski 1, D. Dimitroski 6, Petroski 3, Krsteski 5, Jagurinoski 7, Gjosevski 2, Arsenovski 1, Atanasovski 1, Shulevski 2.

Katar: Bashir 6, Abdullah 1, Bilel 3, Talal 3, A. Mohammed 4, Yousuf 1, N. Mohammed 2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti