BiH poražena u Crnoj Gori

Prijateljska utakmica

BiH poražena u Crnoj Gori

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj večeras je u Budvi poražena od Crne Gore (37:31).

Naši rukometni reprezentativci u prvom, od dva, susreta sa Crnom Gorom, pretrpjeli su poraz od 6 golova razlike.

U prvih 30 minuta izabranici Vojislava Rađe bili su bolji i prvi dio rješili su u svoju korist (18:16), no u drugom poluvremenu naši reprezentativci nisu bili na nivou pa je pobjeda domaće selekcije sasvim zaslužena.

Najefikasniji igrači u našem nacionalnom timu bili su Doborac sa 8, Stojanović sa 7 i Terzić sa 6 postignutih golova. Sutra će reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore u Baru odigrati još jedan susret, a nakon toga bh. rukometaši vraćaju se u Sarajevo gdje će se pripremati do početka kvalifikacionog turnira koji se igra u Finskoj.

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 37:31 (16:18)
Gledalaca 600. Iskljucenja: Crna Gora 10 minuta, BiH 6 minuta. Sedmerci: Crna Gora 6:3, BIH 5:3.

Crna Gora: Mijatović, Doknić, Stojanović, Rakčević 2, Pejović M. 3, Svitlica 2, Melić 3, Marković Z. 6, Osmajić 4, Mrvaljević 3, Roganović 1, Marković I. 4, Rudović 4, Kapisoda 2, Pejović Z., Vujović 3.
BIH: Grahovac 5 odbrana, Doborac, 8, Martinović 2, Veselinov, Harmandić 2, Malesević 1, Šabanović 13 odbrana, Stojanović 7 (3), Terzić 6, Toromanović 3, Halilbegović, Buljugija, Prce 1, Velić, Vujović, Jaskić 1, Panić, Pijetlović, Medjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.