BiH protiv slavnog protivnika

Rusi na sinoćnjem treningu u Zenici

BiH protiv slavnog protivnika

Rusija je jedna od najuspješnijih rukometnih selekcije svih vremena, ako tu uključimo i sva odličija osvojena u doba nekadašnjeg SSSR-a.

Trostruki svjetski prvaci, nosioci četiri zlatne medalje sa Olimpijskih igara, te evropski prvaci iz 1996. godine, večeras će odmjeriti snage sa selekcijom Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine u Austriji.

Međutim, današnja selekcija Rusije ipak je daleko od svojih slavnih protivnika, ali je, bez obzira na to, svakakoprotivnik vrijedan svakog respekta.

U prvom susretu odigranom u Rusiji, naš protivnik bio je jednostavno mnogo bolji i slavio sa 37:25. Udarne igle Rusa u prvom meču bili su Igropulo sa 8, odnosno Kmanin sa 7 golova dok je golman Grams sakupio čak 19 odbrana.

Naš fotoreporter dobio je petominutni ulaz na početak treninga ruske selekcije sinoć u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.