Bh. juniorke savladale Rumuniju
FOTO: NFSBiH

Prijateljska utakmica

Bh. juniorke savladale Rumuniju

Haris Zilić

Aktivne su ženske fudbalske selekcije naše zemlje, a na pripremama su trenutno i juniorke, U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine koja se priprema u Etno Selu Stanišić.

Ovaj UEFA termin naše juniorke su iskoristile da odigraju i prijateljsku utakmicu.

Ženska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Etno selu Stanišići odgovarajuću selekciju Rumunije sa 2:1 u vrlo zanimljivoj utakmici.

Rumunjke su prve došle do prednosti golom Ioane Stancu u 21. minuti što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Preokret izabranicama Dragana Jevtića donijele su golom Mia Karišik u 54. minuti i Edina Avdić pogotkomk u 70. minuti utakmice.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Iman Dumanjić (46. Amila Delić), Samra Muhić, Delayla Batanović (46. Milica Jovanić), Jelena Pavlinović, Kristina Tekić (46. Dalal Bratović), Edina Avdić, Lana Radulović (90. Lorena Terzić), Tasneem Dizdarević (90. Maša Inđić), Nina Garibija (70. Ajla Građan), Mia Karišik, Ivona Benković (70. Jovana Lana Novaković).

Oglasi

Ove selekcije su prije dva dana odigrale još jedan meč koji je završen neriješenim rezultatom 0:0.

Podsjetimo da je i naša seniorska ženska fudbalska reprezentacija bila aktvina ove sedmice.

Izabranice Samir Hurem su u prvom meču baraža za ulazak u Ligu A Lige nacija u Zenici poražene od Švedske rezultatom 5:0.

Ta utakmica je svakako bila dobro iskustvo za naše djevojke koje očekuje i revanš u Švedskoj.

Ne treba ni napominjati da je Švedska jedna od najjačih evropskih i svjetskih reprezentacija kada je u pitanju ženski fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi