Mogao bi pasti rekord: Amerikanci će protiv Zmajeva imati veliki motiv
Foto: N/FSBiH

Prijateljska utakmica

Mogao bi pasti rekord: Amerikanci će protiv Zmajeva imati veliki motiv

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 2021. godinu završit će prijateljskom utakmicom protiv SAD-a.

Utakmica će biti odigrana u noći sa subote na nedjelju u 02:00 po centralnoevropskom vremenu u Los Angelesu. 

Reprezentacija Premijer lige BiH, nazovimo je tako, na suprotnoj strani imat će također izmiješanu ekipu, no i ekipu koja će imati veliki motiv da dođe do pobjede u ovom duelu.

Pobijede li Amerikanci na Dignity Health Sports Parku, bit će to njihova 17. pobjeda 2021. godine, što bi bilo najviše u jednoj kalendarskoj godini u njihovoj historiji. 

Također, mogli bi srušiti i rekord po broju golova u jednoj godini. Trenutno su na 44, a rekord iznosi 45.

SAD su na dobrom putu da se kvalifikuju na Svjetsko prvenstvo u Katar, s obzirom na to da se nalaze na drugoj poziciji u svojoj kvalifikacionoj grupi s 15 bodova.

Oglasi

S bodom ispred nalazi se Kanada, dok su iza Meksiko i Panama sa po 14 osvojenih poena.

Amerikanci su ove godine uspjeli osvojiti i dva trofeja - Zlatni kup i Ligu nacija. Trenutno se ova reprezentacija nalazi na 12. mjestu FIFA-ine rang liste.

Treba pohvaliti i njihovog selektora Gregga Berhatlera koji je trenutno na omjeru od 30 pobjeda, šest remija i sedam poraza na klupi ove reprezentacije, te je selektor koji je vodeći ovu selekciju najbrže u historiji stigao do 30 pobjeda.

Ovo će biti treća utakmica ovih selekcija. Prvo su SAD 2013. godine slavile na Koševu s 3:4, a duel u januaru 2018. godine završen je bez pogodaka, 0:0.

Podsjetimo se i spiska američke reprezentacije:

Golmani: John Pulskamp (Sporting Kansas City), Gabriel Slonina (Chicago Fire), Matt Turner (New England Revolution).

Odbrana: George Bello (Atlanta United), Justin Che (FC Dallas), Jonathan Gomez (Louisville City), Kobi Henry (Orange County SC), Henry Kessler (New England Revolution), Brooks Lennon (Atlanta United), Aaron Long (New York Red Bulls) Kevin Paredes (D.C. United), Bryan Reynolds (Roma), Auston Trusty (Colorado Rapids), Walker Zimmerman (Nashville).

Vezni red: Kellyn Acosta (Colorado Rapids), Cole Bassett (Colorado Rapids), Johnny Cardoso (Internacional), Cristian Roldan (Seattle Sounders), Jackson Yueill (San Jose Earthquakes).

Napad: Taylor Booth (Bayern Munchen), Caden Clark (New York Red Bulls), Cade Cowell (San Jose Earthquakes), Jesús Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Ricardo Pepi (FC Dallas), Gyasi Zardes (Columbus Crew).

Top Komentari

87618
Eh nece moci , pa nas pozvali da nabijate rekorde , eh bas zato cemo vas nakantat :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi