Drugi poraz bh. fudbalerki u kvalifikacijama za EURO: Sjeverna Irska slavila u Zenici
FOTO: D. Kurbegović

Svi golovi pali u drugom poluvremenu

Drugi poraz bh. fudbalerki u kvalifikacijama za EURO: Sjeverna Irska slavila u Zenici

Haris Zilić

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u okviru Lige B.

U drugom kolu grupe 3 Lige B kvalifikacija, naše djevojke su na domaćem terenu poražene od Sjeverne Irske rezultatom 3:1

Nakon poraza od Portugala u prošlom kolu rezultatom 3:0 možemo reći da su naše fudbalerke veoma loše krenule u novi ciklus kvalifikacije.

Današnji susret protiv Sjeverne Irske počeo je loše za naš tim. Nakon prvog poluvremena bez golova gošće do vodstva od 0:1 dolaze u 54. minuti pogotkom Wade.

Stiže brz odgovor naše selekcije za samo dvije minute, kada Milinković pogađa za 1:1, ali onda novi šok za naše djevojke.

U 60. minuti Bell je pogodila za 1:2, a košmaran dan za naš tim začinila je Magill golom za 1:3 u 68. minuti utakmice.

Oglasi

Do kraja utakmice nije bilo puno uzbuđenja, ostalo je 1:3 i Sjeverna Irska je upisala vrijedna tri boda, bh. reprezentavija drugi poraz.

Naša reprezentacija je već sada u teškoj situaciji. Tri prvoplasirane selekcije idu u naredni krug kvalifikacija, a bh. tim je bez bodova.

Na ruku nam ne ide ni remi Malte i Sjeverne Irske u prošlom kolu, tako da ćemo do kraja kvalifikacija morati dva ptua svladati Maltu i još negdje potražiti bod da bi bili sigurni među tri ekipe na tabeli.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo fudbalerke, Liga B, grupa 3, 2. kolo:

Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska 1:3 (Milinković 56'/Wade 54', Bell 60', Magill 68')

BOSNA I HERCEGOVINA: Hasanbegović E., Slišković, Hasanbegović M., Kršo, Šabanagić, Milinković, Aleksić, Hadžić, Ekić, Gačanica, Jelčić.

SJEVERNA IRSKA: Burns, McCarron, Rafferty, McKenna, Caldwell, Vance, Bel,, Halliday, Wade, Wilson, Magill.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi