Ko je nasljednik Samire Hurem: "Dolazim motiivisan, srcem ću predstavljati svoju zemlju"
Sa potpisa ugovora u NS BiH: Hodžić (lijevo)

Rođen je u Brčkom, a trener je bio i u Švicarskoj

Ko je nasljednik Samire Hurem: "Dolazim motiivisan, srcem ću predstavljati svoju zemlju"

Samir Mlaćo

Nakon čak 13 godina 'vladavine' na klupi ženske "A" nogometne reprezentacije naše zemlje, samira Hurem je postala 'bivša' sredinom proteklog mjeseca.

Tu odluku donio je Komitet za hitnost NS BiH, a mnogi su bili iznenađeni. Hurem je i aktuelna trenerica SFK 2000 Sarajevo, a mora se priznati da se naša ženska reprezentacija u posljednje vrijeme i ne može pohvaliti dobrim rezultatima.

I pored toga Hurem je dobila veliku podršku, prije svega SFK 2000 Sarajevo, ali i prvog čovjeka FK Sarajevo Ismira Mirvića, nekadašnje direktorice FK Sarajevo Ajle Alimanović, te drugih.

Na mjesto Samire Hurem stiže Selver Hodžić, a on je danas potpisao ugovor, te zvanično počinje svoj angažman.

Rođen je u Brčkom, radio je i u Švicarskoj u ženskom nogometu, a zanimljivo da je bio i u stručnom štabu ženske reprezentacije Švicarske.

Oglasi

Danas je zvanično predstavljen i ističe da stiže veoma motivisan.

"Dolazim ovdje jako motivisan, da sa srcem predstavljam svoju zemlju. S te strane ovo je velika stvar za mene i nastojaću da svojim radom doprinesem budućim uspjesima naše ženske „A“ reprezentacije. Veoma je važno da svi gledamo u istom pravcu i da budemo na istom putu. To je za mene osnova svega.

Da imamo jedinstvo u timu, da se igračice bore jedna za drugu na terenu, da budu hrabre i da imaju dosta samopouzdanja“, kaže Hodžić i nastavlja:

"Već sam kontaktirao reprezentativke sa ciljem da ih odmah upoznam sa načinom na koji ćemo da radimo i vjerujem da ćemo sa dobrom energijom i zajedništvom moći da napravimo velike stvari.“

"Selver Hodžić je rođen 12. oktobra 1978. godine u Brčkom.

Oglasi

Tokom igračke karijere od 1997. do 2013. godine kao defanzivac nastupao je za timove iz Švajcarske Zug 94, Luzern, Buochs, Baden, Thun, Neuchâtel Xamax, Lugano i Wohlen, a jednu sezonu je proveo u izraelskom klubu Bnei Yehuda.

Kao trener radio je u omladinskim kategorijama Luzerna, gdje se osim sa dječacima susreo i sa radom sa mladim fudbalerkama.

Vodio je seniorski tim SC Buochs i ženski tim FC Aarau, te je bio pomoćnik u stručnom štabu ženske „A“ reprezentacije Švajcarske sa kojom je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Novom Zelandu", naveli su iz Nogometnog saveza BiH.

Danas će održati i okupljanje A reprezentacije naše zemlje u Zenici, a povod su pripreme za utakmice grupe B3 kvalifikacija za EURO 2025.

Prvi protivnici Zmajicama biće Portugal u Leiriji 5. aprila i Sjeverna Irska u Zenici četiri dana poslije. Put u Portugal zakazan je 3. aprila.

Top Komentari

Brazuka
Sta hoce ona da ko baka budu selektorica? Smiješno a pitajte sta protivnice kazu za njene psovke . Ideš u reoku ako ćeš u sfk. Nek se lize sad ima vazdan
1 1
Alenizmostara
Zakonom zabraniti ženski fudbal. Pa to je živa tragedija !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti