Bh. fudbalerke savladale Sjevernu Makedoniju
FOTO: NFSBiH

U-16 razvojni turnir

Bh. fudbalerke savladale Sjevernu Makedoniju

Haris Zilić

Ženska U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici Sjevernu Makedoniju sa 2:0 u susretu prvog kola UEFA razvojnog turnira, navodi se u saopštenju NS/FS BiH.

Bh. tim je imao terensku inicijativu u prvom poluvremenu, a nakon nekoliko propuštenih prilika i pogođene prečke iz slobodnog udarca, naše reprezentativke u 33.minuti dolaze do prednosti. Nina Pupić je odlično prošla po lijevoj strani i poslala loptu na peterac za Tasneem Dizdarević koja postiže gol.

Slična igra viđena je i u drugom poluvremenu, a u 79. minuti Dizdarević oduzima loptu protivnicama i precizno šutira sa ivice kaznenog prostora za konačnih 2:0.

Drugo kolo na programu je 7. aprila kad će biti odigrane utakmice Farska Ostrva-Sjeverna Makedonija (12:00h, Doboj-Kakanj) i Slovenija-Bosna i Hercegovina (16:00h, TC Zenica).

Bosna i Hercegovina-Sjeverna Makedonija 2:0 (1:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica

Oglasi

Sutkinja: Nejra Halać

Pomoćne sudije: Sahib Smriko, Nejra Ališpago

Golovi: 1:0 Dizdarević (33'), 2:0 Dizdarević (79')

Žuti kartoni: Ilievska (S. Makedonija)

Bosna i Hercegovina: Aleksandra Panić (46. Nadija Golubović), Dalal Bratović, Ivona Radošević (83. Esma Blažević), Elma Brković (73. Lana Jovana Novaković), Nina Brnić (46. Natalija Mirković), Tasneem Dizdarević (83. Freya Gološ), Nina Pupić (83. Emili Sušić), Una Rankić, Dragana Dimitrić, Ajla Građan (33. Lina Hadžikadunić), Amila Abdukić (46. Bogdana Milićević). Selektor: Ilija Lucić

Sjeverna Makedonija: Meri Vaseva, Iva Jovanovska (77. Kristina Krsteva), Katerina Petkova (46. Rosana Kitanovska), Slađana Đorgijeva, Jovana Pavlovska (59. Muvret Vardar), Emili Mitkovska (46. Ana Borizoska), Iva Josifova, Anastasia Ilievska (77. Mihaela Dodevska), Mia Velinova (37. Elena Simjonova), Vaska Vasileva, Nikica Trendova (59. Sara Dika). Selektorka: Katerina Milevska

Top Komentari

ANATOMIJA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi