Izabranice Samire Hurem doživjele još jedan težak poraz u Zenici

Danska slavila sa 3:0

Izabranice Samire Hurem doživjele još jedan težak poraz u Zenici

E. Čaušević

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Danske sa 3:0.

Izabranice Samire Hurem doživjele su danas novi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a ovaj put bolje od naše ekipe bile su igračice Danske.

Dankinje su u Trening centru u Zenici slavile sa 3:0 i došli su lagano do pobjede protiv naše selekcije.

Gošće su do prednosti stigle već u prvoj minuti utakmice kada je mrežu naše reprezentacije zatresla Kuhl. To je bio jasan pokazatelj da našu selekciju ponovo očekuje dan za zaborav.

Do drugog gola reprezentacija Danske stiže u 14. minuti, a u listu strijelaca upisala se Bruun.

U nastavku meča ekipa Danske čuvala je prednost, dok se naša selekcija pokušavala vratiti u meč, ali nažalost nismo uspjeli da dođemo do gola na današnjem meču.

Oglasi

Stvari u ovoj utakmici bile su riješene u 81. minuti, a tačku na ovaj susret stavila je Snerle koja je postavila konačnih 3:0.

Danska je prva u našoj grupi s maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica, dok je Bosna i Hercegovina pretposljednja sa samo jednim osvojenim bodom i gol razlikom od 4:20. Gora od nas samo je ekipa Azerbejdžana koja je posljednja bez bodova i utakmicom manje.

Kvalifikacije za SP, 5. kolo:

BiH - Danska 0:3

BiH: E. Hasanbegović, Kamerić, Bojanić, Nikolić, M. Hasanbegović, Kapetanović, Spasojević, Koprena, Milinković, Gačanica, Jelčić.

Danska: Christensen, Veje, Pedersen, Sevcke, Thomsen, Junge-Pedersen, Kuhl, Svava, Troelsgaard, Larsen, Bruun.

Top Komentari

user1597698961
Ma hurem je amaterka teskaa,,milenu nikolic stavljabu odbranu koja je napadacica bayer leverkusena i koja je u zadnjih 7meceva zabila 6golova i onanigra odbranu,a naprijed mlada jelcic sama,pa ne moze sama protiv 3igracice,,pa sofija krajsumovic ni minute ,a trebale su od prve i jelcic i krajsumovuc pa mozda bi i neki sut bio neki pas,ovako njih 10u sesnaestercu,samo nabij izbij i svaki minut je napad danske,,ogromna je razlika u kvaliteti ali daj bar neki pas ali je nemoguce to bilo kad ih je 7u odbrani a samo 2 sredina i jedna u napadu koja nema sta traziti sama... Dankinje su odlicna ekipa stoperke broj 4 i 11 su vrjunske,pa njih pola muskarca ne bi proslo,brzw cure jake snazne,,kod nas melisa hasanbegovic ponovo dobra stoperka ,jaka cvrsta.. Uvela onu Grebenar ne zna nistaa ,hurem otkaz!!!
2 0
enko
Shzlo,eto ti znas koje patriota a ko ne,bagro jedna ebem i tebe i hurem.vi stalno optuzujete ko nije sa vama i ko ne razmislja kao vi.te medije sto si naveo su svjetlo na kraju tunela,posebno face tv,sretan dan drzavnosti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi