BiH (U-20) na EP u Sarajevu zauzela 6. mjesto

U svom debiju

BiH (U-20) na EP u Sarajevu zauzela 6. mjesto

U svojoj posljednjoj utakmici na EP divizije B za igrače do 20 godina, koja je ujedno bila i odlučujuća u borbi za peto mjesto, BiH je izgubila od Portugala (71:67). Tako je naša selekcija u svom prvom nastupu na ovom takmičenju zauzela 6. mjesto.

Interesantno je to da smo sa današnjim protivnicima odigrali četiri utakmice kako u pripremnom periodu, tako i u okviru takmičenja. U one prve tri smo pobijedili, ali u ovoj zadnjoj nismo imali snage za pozitivan rezultat.

Prvi period je naša selekcija završila sa prednošću od jednog poena razlike (12:13). Međutim na odmor se odlazi sa prednošću Portugalaca koja je iznosila pet razlike (32:27).

U nastavku, u 22. minuti Bulić tricom poravnava na 32:32. Portugalci predvođeni Queirozom prave seriju od 11:3, te tako opet dolaze u vodstvo. Do kraja trećeg perioda Bulić, koliko toliko uspjeva svojim koševima držati priključak za našu reprezentaciju. Ovaj igrač je do početka zadnjeg perioda na svom kontu imao već 15 poena.

U zadnjoj četvrtini ekipa Portugala na pravu muku stavlja naše reprezentativce jer procenat šuta za tri poena kod naših protivnika je izrazito visok, čak 80 posto. Pa ipak, prilazimo protivnicima na samo 3 poena razlike nekoliko sekundi prije kraja. Međutim Ivić i Halilović promašuju šuteve za tri poena tako da pobjeda odlazi na stranu Portugala.

BiH: Lukić 2, Vrabac 3, Buza 6, Mujić 6, Sladoje 0, Bulić 24, Begagić 9, Rikalo 0, Halilović 6, Ivić 7, Lončar4, Gajić 0

Portugal: Felix 9, Torrie 2, Pereira 0, Wilder 10, Quieiroz 16, Azevedo 3, Fernandet 0, Belo 0, Ferreirinho 19, Sico 0, Santos 2, Cardoso 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.