BiH u grupi sa Mađarskom, Holandijom...

Obavljen žrijeb za EP mlađih kategorija

BiH u grupi sa Mađarskom, Holandijom...

Na Evropskom prvenstvu B divizije za košarkaše do 18 godina, koje će se održati u Sarajevu od 23. jula do 2. avgusta, mlada reprezentacije BiH svrstana je u grupu A.

Mlade nade bh. košarke će tako pred svojom publikom prolazak dalje tražiti u dvobojima sa Bjelorusijom, Danskom, Estonijom, Mađarskom i Norveškom, koje se nalaze u grupi A.

Igrači uzrasta do 16 godina svoje će Evropsko prvenstvo B divizije igrati u Portugalu od 6. do 16. avgusta, a BiH je svrstana u grupu D sa Holandijom, Mađarskom i Slovačkom.

Evropsko prvenstvo za košarkašice uzrasta do 18 godina starosti (B divizija) će se održati od 2. do 12. jula u Izraelu, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi D sa Grčkom, Norveškom i Hrvatskom.

Mlade bh. košarkašice U16 naći će se u grupi C Evropskog prvenstva do 16 godina B divizije u Estoniji (30. juli – 9. avgust), zajedno sa Danskom, Slovenijom, Bugarskom i Luksemburgom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.