Juniori se spremaju za duele protiv Crne Gore, Ivanković i Mahmić optimisti
VIDEO: K. Dedić

Prve provjere

Juniori se spremaju za duele protiv Crne Gore, Ivanković i Mahmić optimisti

Haris Zilić

Juniorska (U19) reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Podgorici odigrati dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Crne Gore.

Naši momci se trenutno spremaju u Meeđugorju. Pripreme idu dobro, a mi smo iskoristili priliku da porazgvoaramo sa selektorom Mariom Ivankovićem i fudbalerom austrijskog Lafnitza, Erminom Mahmićem.

"Imali smo nekih problema, povrijedio se Patrik Zrnić u Mađarskoj, javio se da neće doći na okupljanje. Neće doći ni Demirel Hodžić iz Bologne, ima nekih problema u klubu jer nije UEFA termin. Odradit ćemo trening sutra i krećemo prema Crnoj Gori", rekao je Ivanković za SportSport.ba.

Ima novih igrača i to će biti prilika za selektiranje u ove dvije utakmice.

"Imamo par novih igrača. Drugi put smo se okupili kako treba, neki igrači nisu mogli doći je ranije UEFA termin. Pozive smo uputili nekim igrčaima iz Austrije da vidimo možemo li računati na njih."

Očekuje nas još provjera.

Oglasi

"Naredne dvije utakmice će poslužiti selektivnog karaktera i već u devetom mjesecu trebali bi izabrati momke koje će iznositi kvalifikacije, imamo utkamicu protiv Irske. I u desetom mjesecu imamo još jednu utakmicu vidjet ćemo protiv koga. U kvalifikacijama želimo dobar rezutlat i da prođemo prvi krug."

Mladi Mahmić je presretan što je dio reprezentacije Bosne i Hercegovine, a za njega je ovo prvi poziv u naš nacionalni tim.

"Predivan je osjećaj igrati za svoju domovinu. Prvi put sam u reprezentaciji, prvi poziv i osjećam se super. Trener daje konkretne upute, imamo konkretan plan i spremamo se odlično za utakmice protiv Crne Gore. U tim utakmicama očekujemo dobrog protivnika i dat ćemo sve od sebe da upišemo dvije pobjede."

Selektor Mario Ivanković je za ovu reprezentativnu akciju pozvao sljedeće igrače:

Arman Šutković (Sarajevo), Vedad Alibašić (Željezničar), Patrik Zrnić (Diósgyőri VTK, Mađarska), Marsel Zrnić (Diósgyőri VTK, Mađarska), Senad Mustafić (SK Sturm Graz, Austrija), Nidal Čelik (Sarajevo), Kenan Muharemović (AKA Wolfsberger AC, Austrija), Amir Duraković (Zrinjski), Harun Šabanović (Sarajevo), Ajdin Beganović (Sloboda), Milijan Kovačević (Borac), Marko Kozina (Zrinjski), Matej Stojičić (Borac), Petar Samardžija (Borac), Ermin Mahmić (SV Lafnitz, Austrija), Bakir Nurković (Sarajevo), Demir Murtić (LASK Linz, Austrija), Faris Kadrić (Velež), Hamza Ljukovac (Sarajevo), Seid Pramenković (Sarajevo), Muhamed Bejdić (KSV Hessen Kassel, Njemačka), Stefan Marčetić (Borac), Demirel Hodžić (Bologna FC, Italija).

Mečevi će biti odigrani u Trening kampu FSCG 22. i 24. avgusta u 19:30 sati.

Top Komentari

Brazuka
Selektor koji godinu dana ne zna za pobjedu. Pa imasli obraza legendo? Da li te stid ti si nekad bio kod raje omiljen? Što kaljas ugled svoj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti