Pionirska reprezentacija BiH u finalu
FOTO: NFSBiH

Memorijalni turnir "Vlatko Marković"

Pionirska reprezentacija BiH u finalu

Haris Zilić

Pionirska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U15) igra sjajan turnir u Hrvatskoj.

Izabranici selektora Igora Jankovića plasirali su se u finale Memorijalnog turnira "Vlatko Marković", a finalni susret se igra u Varaždinu u nedjelju, Zmajićima će protivnik biti selekcija Hrvatske.

Nakon trijumfa protiv Sjeverne Makedonije rezultatom 3:0 u prvom kolu i protiv Bugarske rezultatom 1:0 u drugom kolu, naši momci danas su u sjajnom meču remizirali protiv Velsa rezultatom 2:2 što je bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi i plasman u finale. Suret je odigran u Svetom Martinu na Muri.

Dvostruki strijelac za našu selekciju bio je Kerim Alajbegović koji je postigao i pobjedonosni pogodak protiv Bugarske, a treba istaći da su naši mladi fudbaleri imali još nekoliko dobrih prilika, te da taj podatak svakako raduje. Na golu je dobru partiju pružio i Adin Aleta. Mladi golman Sarajeva u nekoliko navrata je sjajno intervenisao. 

U prvom meču protiv Sjeverne Makedonije strijelci za našu selekciju bili su Ensar Mušić, Jusuf Terzić i Andrej Mičić, a  u ovom duelu Adin Aleta je sačuvao svoju mrežu. 

I protiv Bugarske u drugom kolu naša selekcija je igrala odlično, a po broju prilika može se reći da je rezultat u našu korist trebao biti ubjedljiviji. U susretu protiv Bugara na golu je  bio Mladen Jurkas tako da su golmani imali odličnu grupunu fazu.

Igre naših pionira svakako da mogu radovati selektora Jankovića i stručni štab jer je u pitanju generacija koja će naredni ciklus sačinjavati i kadetsku selekciju naše zemlje koja će igrati kvalifikacione mečeve za EURO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi