Bilbao bolji od Zadra

Bilbao bolji od Zadra

Adnan Beganović
Teme:

U posljednjem susretu četvrtfinala košarkaškog Eurocupa Bilbao je pobjedio Zadar (76:67) i tako se pridružio Khimkiju, Lietuvos Rytasu i Hemofarmu u polufinalu ovog prestižnog takmičenja.

Na samom početku utakmice španjolski klub napravio je seriju 12:0 pa je prva četvrtina završena rezultatom 24:11 u korist Španjolaca. Druga četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a do kraja prvog poluvremena Zadar je uspio smanjiti razliku. Na odmor se odlazi pri rezultatu 39:31 za Bilbao.

Treću četvrtinu košarkaši Zadra odigrali su sjajno te su uspjeli poravnati rezultat (53:53) i u posljednju dionicu utakmice ući sa psihičkom prednošću. Međutim, Bilbao u posljednjoj četvrtini igra sjajno i na kraju sasvim zasluženo pobjeđuje rezultatom 76:67.

U pobjedničkoj ekipi najbolji su bili Blums sa 21 i Pašalić sa 12 poena, dok je Zadrane predvodio Hrvoje Perić sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.