Bilbao uspješan u Belgiji, Le Mans u Latviji

Bilbao uspješan u Belgiji, Le Mans u Latviji

Midhat Šljivak

Dvije utakmice drugog kola Eurocupa odigrane su večeras, a do gostujućih pobjeda došli su Le Mans i Bilbao.

Francuski Le Mans je u veoma zanimljivoj utakmici savladao Rigu 89:80. Utakmica je tokom većeg svog dijela bila vrlo izjednačena. Nakon prvih deset minuta bilo je 22:22, da bi na poluvremenu također bilo neriješeno 42:42.

U nastavku utakmice Le Mans nešto bolji. Dobili su treću dionicu 24:20, da bi u završnih deset minuta povećali prednost na plus devet, te su na taj način došli do prve pobjede u Eurocupu.

JP Batista je sa 22 poena predvodio Le Mans, dok je kod domaćih Kaspars  Berzins ubacio 23 poena.

Bilbao je kao gost savladao belgijski Spirou Charleroi rezultatom 85:69.  Bilbao je vodio tokom kompletnog susreta, definitivne dileme oko pobjednika utakmice riješene su u trećoj dionici koju je španski tim dobio 27:12, pa su u završnoj četvrtini lagano priveli susret kraju.

Kostas Vasiliadis je sa 17 poena predvodio Bilbao do pobjede, dok je kod poraženog tima Matt Walsh ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.