Bilbija: Od Splita zavisi hoćemo li se normalno razići
FOTO: EPA

Bh. napadač napušta RNK Split

Bilbija: Od Splita zavisi hoćemo li se normalno razići

RNK Split je započeo pripreme za proljetni dio sezone u HNL-u, a treneru Goranu Sabliću na prozivci se nije odazvao naš internacionalac Nemanja Bilbija. 

Bivši mladi bosanskohercegovački reprezentativac za šest mjeseci se nije uspio proslaviti na Parku mladeži i sa čelnicima kluba dogovara posljednje detalje vezane za sporazumni raskid saradnje.

"Upravo se vraćam iz Splita za Banja Luku. Piše se svugdje da je raskinut ugovor, ali još uvijek nije i potrebno je riješiti neke stvari. Isključivo od kluba će zavisiti da li to ići normalnim putem, tačnije hoćemo li se razići početkom iduće sedmice", kazao je Bilbija na početku razgovora za SportSport.ba. 

Bilbija je za Split u protekloj polusezoni zabilježio devet nastupa i u listu strijelaca se nije upisivao. Ne krije da je nezadovoljan. 

"Svojim učinkom nisam zadovoljan. Upisao sam nekoliko asistencija, ali na svom kontu nemam niti jedan gol i razlog za to vidim i u povredi koja me pratila jedno vrijeme. Ljudi u klubu sada stvaraju jedan novi tim i pored mene otići će još nekoliko igrača", dodao je.

Doskorašnji napadač Sarajeva već dobija ponude klubova iz Premijer lige BiH, a na kraju razgovora naglasio je da i danas prati nastupe bivšeg kluba.

"Pratim Sarajevo još uvijek, ne baš svaki dan, ali pratim. Vjerujem da će se boriti za titulu do kraja sezone, iako ne treba zaboraviti da iste ciljeve imaju klubovi poput Zrinjskog, Slobode i Širokog Brijega. Poteze trenera Miodraga Ješića ne želim komentarisati, ali opet moram priznati da mi je žao što su otpisani Tatomirović i Puzigaća. Bili su nositelji igre i nisu zaslužili onakav razlaz sa Sarajevom", zaključio je Bilbija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi