Bilbija ušao među 10 najboljih strijelaca Zrinjskog
Foto: SportSport.ba

U velikoj formi

Bilbija ušao među 10 najboljih strijelaca Zrinjskog

Pogodak u subotnjoj utakmici protiv Željezničara (0:1) za Nemanja Bilbiju je bio ujedno 23. u dresu s lentom. 

Na taj način ovaj član reprezentacije Bosne i Hercegovine se plasirao među deset najboljih strijelaca u historiji mostarskog kluba, a po broju klubova se izjednačio sa Ivanom Crnovom i Jasminom Mešanovićem. Od svoja 23 pogotka, zanimljivo, Bilbija nijedan nije postigao s bijele tačke.

Ukoliko nastavi istim tempom, Bilbija (26) bi mogao postati jedna od legendi Zrinjskog. Na listi strijelaca je inače neprikosnoven Krešimir Kordić sa ukupno 75 pogodaka, a ispred Bilbije su Zoran Rajević i Mladen Žižović sa 33, Velibor Đurić sa 29, Mario Ivanković i Stevo Nikolić sa 27, Armando Marenzi sa 25, te Matija Matko koji je postigao 24 gola. 

Bilbija je u Zrinjski stigao u zimskom prijelaznom roku 2016. godine te je u prethodne dvije sezone dao veliki doprinos u osvajanju novih naslova prvaka, dok je ove sezone sa sedam pogodaka prvi strijelac kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi