Bilbija više nije usamljen na čelu liste strijelaca Premijer lige: Ko može do laskavog priznanja?

Biće veoma zanimljivo do kraja

Bilbija više nije usamljen na čelu liste strijelaca Premijer lige: Ko može do laskavog priznanja?

S. Mlaćo

Nemanja Bilbija više nije sam na čelu liste strijelaca Premijer lige naše zemlje. Naime, bivši član Zrinjskog sa 14 pogodaka već duže vrijeme držao je lidersku poziciju, no Sulejman Krpić, napadač Željezničara, protiv Krupe je prekinuo svoj golgeterski post i došao do brojke 14.

Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo) je na drugom mjestu sa 12 postignutih pogodak, a dva manje su postigli njegovi saigrači Benjamin Tatar i Krste Velkoski.

Vojo Ubiparip je udarna igla Tuzle City i postigao je devet pogodaka, dok su na broju osam za sada Haris Dilaver (NK Čelik), Irfan Hadžić (FK Radnik), Elvir Koljić (FK Krupa) i Mirsad Ramić (NK GOŠK).

Na sedam su za sada Nemanja Anđušić (FK Mladost), Dražen Bagarić (NK Široki Brijeg), Anel Dedić (NK Čelik), Amar Rahmanović (FK Sarajevo) i Antonio Vidović (FK Sloboda).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom da je Bilbija na zimu napustio Zrinjski i otišao u Južnu Koreju, Krpić, ali i Ahmetović, te Velkoski, Tatar i ostali će do kraja sezone imati priliku da ga preteknu i dođu do laskavog priznanja.

Podsjetimo, do kraja sezone ostalo je još pet kola, a naredno se igra već u srijedu.

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
Šest kola majmune!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi