Od Krupe do Krupe: Sulejman Krpić konačno proradio
Krpić je od novembra 2018., pa sve do danas čekao na pogodak

Postigao gol i prekinuo dug post

Od Krupe do Krupe: Sulejman Krpić konačno proradio

E. Škorić, foto: T. Hebib

Nakon slabog ulaska u drugi dio sezone i ne baš impresivnih igara, Željezničar je konačno proigrao.

Plavi su na Grbavici večeras od 20 sati ugostili Krupu u posljednjem meču 27. kola Premijer lige, a na poluvremenu je na semaforu 3:0.

Kao da je Amar Osim nešto "ubrizgao" u svoje igrače, pa su od prve do posljednje minute igrali sa 120 posto mogućnosti, a to je na kraju i donijelo tri gola i sigurnu prednost, pa čini se i važnu pobjedu u borbi za Evropu, iako je naravno ostalo da se igra 45 minuta.

Počelo je majstorijom Damira Sadikovića, na 2:0 je sjajnim golom povisio Mladen Veselinović, da bi Sulejman Krpić pogodio za 3:0 u 42. minuti.

Mnogo toga Osim nije vidio kod svojih igrača proteklih sedmica, no večeras je vidio da ipak mogu. Posebno je važan gol koji je postigao Krpić, pošto je ovaj iskusni napadač imao jedan dugi post.

Posljednji put je Krpić zabio 24. novembra 2018. godine, kad je Željezničar, zanimljivo, poražen s 2:1 od današnjeg rivala Krupe. Krpić je tada zabio u 72. minuti za 1:1, ali je Aganspahić u 82. minuti ipak donio Krupi pobjedu.

Krpić nakon toga nije mogao da pronađe cilj, ali evo sada ga je ponovo krenulo i to bi mogao da bude dobar znak za sve u Dolini ćupova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo već u srijedu dočekuje Široki, direktnog konkurenta u borbi za Evropu i kud ćeš bolje prilike da se nastavi dobra serija.

Top Komentari

zokora
Samo u BiH i moze igrati. Gde je na derbiju?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi