Bild: Bayern u januaru ipak dovodi igrača koji mu je ljetos za dlaku izmakao

Sane stiže?

Bild: Bayern u januaru ipak dovodi igrača koji mu je ljetos za dlaku izmakao

E. Škorić

Leroy Sane je ranije ove sezone pokidao ligamente i zbog teške povrede i operacije ljetos je obustavljen njegov transfer u Bayern.

Sjajni njemački ofanzivac bio je baš blizu prelaska u Bayern kako bi nadomjestio Francka Riberyja i Arjena Robbena, no on se povrijedio u ranoj fazi utakmice Superkupa protiv Liverpoola i morao je hitno na operaciju prednjih križnih ligamenata desnog koljena.

Bayern je morao da odustane od njegove kupovine, ali Bild tvrdi - transfer se sprema za januar iduće godine.

Sane se polako vraća, već je uspio da osjeti teren i odradi trening i to vraća nadu prvenstveno Pepu Guardioli i Cityju pred mečeve nokaut faze Lige prvaka, ali i čelnicima Bayerna, koji nisu odustali od njegove kupovine.

Novi predsjednik Bayerna Herbert Hainer želi da kupi Sanea, a nedavno je izjavio da "novac nije problem niti je ključan, najvažnije je da pronađemo kvalitetnog igrača koji će nam pomoći u ostvarivanju željenih rezultata".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ko će učiniti sve što je potrebno kako bi momčad bila dovoljno konkurentna za osvajanje titule i Lige prvaka?", zagonetno je upitao Hainer, ali odgovor bi možda mogao da bude na Etihadu.

Bild je ekskluzivno objavio da će Bayern pokušati tokom ove zime da dovede Sanea, a na njihovoj meti je i Šahtarov brazilski krilni nogometaš Tete.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi