BILD: Četiri igrača su "presudila" Kovaču, dvojica su se nadala njegovom ostanku
Muller je predvodio igrače koji su bili za odlazak Kovača

U svlačionici je bilo razlike u razmišljanju oko statusa hrvatskog trenera

BILD: Četiri igrača su "presudila" Kovaču, dvojica su se nadala njegovom ostanku

S. Pašalić

Niko Kovač je nakon visokog poraza od Eintrachta rezultatom 5:1 dobio otkaz u Bayernu.

Hrvatskom stručnjaku ipak nije presudila uprava kluba, nego svlačionica, što je potvrdio i predsjednik Bavaraca Uli Hoeness.

"Sigurno su postojale struje unutar ekipe koje su željele Kovačev odlazak. Zato je uprava reagovala", rekao je Hoeness.

"Najveći pritisak dolazio je od ekipe. Uvijek sam za komunikaciju i diskusiju, igrači mogu izražavati svoje mišljenje, ali na kraju odlučuje uprava kluba", dodao je Hoeness kasnije za Kicker.

Bild navodi da su četiri igrača bili "neprijatelji" Kovača i praktično su mu presudili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Thomas Muller je predvodio tu četvorku jer je bio nezadovoljan sa minutažom i nakon toga nije popravio svoj odnos sa Kovačem, a pored njega za odlazak Hrvata su bili još i Jerome Boateng, Joshua Kimmich i Javi Martinez.

Ipak, bilo je i onih koji su podržavali Kovača i nadali se da će on i dalje ostati trener, a Bild navodi sa se radi o Manuelu Neueru i Robertu Lewandowskom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko.niko
Koliko pratim, ovaj dvojac Muller i Boateng su protiv svakog trenera, sjecam se i protiv Ancelotija ista stvar...
2 1
MaxBavarac
Navijam za Bayern od kako znam za sebe i ovo mi se nikako nesvidza,,sta ekipa misli da ce igrati kod nekog drugog,ako ima bolji igraca normalno da necete,treniraj pizda ti materina,treniraj...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi