Bild ne popušta Spahića: Povratnik u djelu!
Foto: bild.de

Nakon skandalozne tuče sa zaštitarima

Bild ne popušta Spahića: Povratnik u djelu!

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić je tema broj jedan u njemačkim medijima, a čak i oni koji nisu toliko fokusirani na sport, a pogotovo ne fudbal, s mnogo zanimanja prate situaciju oko bh. fudbalera koji je nakon utakmice četvrtfinala DFB Pokala sudjelovao u tuči sa zaštitarima na stadionu Bayer Leverkusena.

U Njemačkoj su gotovo šokirani onim što su vidjeli od Spahića, a da stvar bude gora po bh. reprezentativca, koji se povrijedio u meču u kojem je njegov tim na penale eliminisan od Bayerna, njegovo ponašanje snimila je i jedna kamera. Nije dugo trebalo da se ovaj snimak pojavi na internetu. Portal lista Bild bio je među prvima koji su objavili pomenuti snimak na kojem je jasno vidi kako Spahić udara jednog od zaštitara.

Spahiću ovo nije prvi put da stvara probleme među uposlenicima ili radnicima koji su angažovani ili na neki način vezani za Bayer Leverkusen. 

"U septembru 2013. godine Spahić je takođe pobjesnio, a tada je napao također jednog uposlenika Bayera", piše Bild.

Njemački list pike kako je to prilikom Spahić sa svojim autom zagradio Automobil bivšeg predsjednika kluba Wolfganga Holzhäusera, zbog čega je Holzhäuser zamolio portparola Apotekara, Dirka Mescha, da preparkira Spahićev automobil. Zbog činjenice da je trenirao sa ekipom bh. reprezentativac nije mogao sam pomjeriti svog ljubimca, pa je jedan od radnika "posudio" Spahićev ključ, te preparkirao auto. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što je Spahić shvatio šta se ustvari desilo totalno je pobjesnio, a u svlačionici je krenuo u napad na portparola Bayera prijeteći mu, a prema pisanju Expressa navodno ga je i davio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.