Bild otkrio zašto su se potukli Lewandonski i Coman, te zašto je Poljak bio tako bijesan

Skandal u minhenskom klubu

Bild otkrio zašto su se potukli Lewandonski i Coman, te zašto je Poljak bio tako bijesan

E. Čaušević

Robert Lewandowski i Kingsley Coman su i dalje u centru pažnje nakon što su se potukli na treningu Bayerna u četvrtak.

Ova vijest šokirala je navijače njemačkog kluba i vjerovali su da se radsi o lažnim informacijama, ali nisu bili u pravu. Trener ovog kluba Niko Kovač potvrdio je jučer da je došlo do tuče i da su Lewandowski i Coman bili glavni akteri.

Također, objavljeno je da je Lewandowski izgubio živce jer Coman olako shvata treninge, te da mu je odlučio održati predavanje, no on nije želio previše da sluša poljskog napadača.

Lewandowski je potom i fizički nasrnuo na Comana, ali su saigrači reagovali na vrijeme i to zaustavili. Njemački Bild i jutros je pisao o skandalu u minhenskom klubu, te donio detaljnje informacije s tog "kobnog" treninga.

"Robert Lewandowski je već dugo ljut na Comana zbog njegovog načina igre na utakmicama, a posebno na treninzima. Razlog je što on previše dribla, ima jako malo dodavanja i skoro nikada ne ubacuje loptu za Lewandowskog. To se desilo najviše u porazu protiv Leverkusena gdje je Poljak bio baš ljut što je pokazao na treningu", piše jutros Bild.

Kovač potvrdio tuču na treningu: "Preživjeli smo..."

Trener Bayerna Niko Kovač potvrdio je da je došlo do tuče na treningu njemačkog prvaka.

Robert Lewandowski i Kingsley Coman su u četvrtak imali fizički obračun na treningu Bavaraca. Prvo su se izvrijeđali, a onda je krenuo i pravi obračun.

"Nas trojica smo nakon treninga raspravili o svemu. Obojica su se izvinila, žao im je", kazao je Kovač, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Izvinili su se, nema se više šta dodati... Neću ih kažnjavati, moimci su razumni, to je sada iza nas i najpozitivnije mogu reći: preživjeli smo", dodao je Kovač.

Bayern je u posljednjem meču prošle subote s 5:0 razbio Borussiju Dortmund i preuzeo je vrh tabele sa 64 boda (bod više od Borussije, op.a), a u nedjelju gostuje Fortuni u Dusseldorfu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi