Bilićev WBA nastavio niz pobjeda

Championship, 19. kolo

Bilićev WBA nastavio niz pobjeda

Teme:

WBA je zamalo prepustio lidersku poziciju Leedsu. Ipak, West Brom je u posljednjem meču 19. kola Championshipa gostovao Prestonu i uspio slaviti minimalnu pobjedu, rezultatom 0:1.

Tako je WBA kojeg sa klupe vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić nastavio niz pobjeda. Sada su "The Baggiesi" na pet pobjeda u nizu u drugom rangu engleskog fudbala.

Pobjedom u samom finišu utakmice WBA nije dozvolio Leedsu, koji je savladao Middlesbrough u 19. kolu, da ostane na prvom mjestu tabele. Ponovo je WBA na liderskoj poziciji sa 42 bodva, dok je Leeds drugi sa dva boda manje. Fulham na trećem mjestu ima 35 bodova.

West Brom je tokom čitave utakmice bio opasniji, ali nije uspijevao pronaći put do gola domaćeg Prestona.

Ipak, u 89. minuti golman Declan Rudd obara protivnika u svom kaznenom prostoru i sudija pokazuje na bijelu tačku. Treba međutim reći da je odluka sudije bila izuzetno sumnjiva. Charlie Austin nije propustio veliku priliku, pa je iz penala u 90. minuti donio svom WBA pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi