Gareth Barry u 38. godini potpisao novi ugovor

Ne želi završiti karijeru

Gareth Barry u 38. godini potpisao novi ugovor

E. Škorić

Engleski klub je saopštio kako je dogovorena saradnja do kraja sezone.

Gareth Barry potpisao je novi ugovor s WBA nakon što se oporavio od operacije koljena.

Bivši reprezentativac Engleske tako će biti na raspolaganju Slavenu Biliću do kraja sezone, a njegovo iskustvo bi moglo biti izuzetno važno za ovaj klub koji želi da se vrati u Premier ligu.

"Očito mi je drago što je sve riješeno i sada sam usmjeren da dam svoj doprinos timu", kazao je Barry.

"Nisam htio završiti karijeru zbog povrede. Poznavao sam nekoliko mojih suigrača koji su to morali učiniti. Uživao sam u nogometu prije povrede i još uvijek želim da igram i uživam", dodao je.

„Došao sam u West Brom kao klub Premier lige i želim pomoći da ga vratim tamo. Vjerujem da klub tu i pripada. Hvala Slavenu koji mi je ukazao priliku i koji mi od prvog dana daje podršku. Jasno mi je dao do znanja da ima ulogu za mene, rekao mi da odvojim vrijeme i pripremim se".

Tridesetosmogodišnji Barry je od 2017. godine u WBA, a prethodno je igrao za Everton, Manchester City i Aston Villu. Dres reprezentacije Engleske je obukao 53 puta i postigao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi