Bilino polje postaje "Nacionalni stadion"?

Grad Zenica predlaže

Bilino polje postaje "Nacionalni stadion"?

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uputio je pismo namjere N/FSBiH savezu Bosne i Hercegovine.

Kasumović je u pismu predložio da se stadion Bilino polje proglasi Nacionalnim stadionom, odnosno objektom od nacionalnog interesa, kako bi se u narednom periodu utakmice reprezentacije igrale u Zenici.

Grad Zenica će, kako se navodi u pismu, staviti stadion na raspolaganje N/FSBiH, čime bi se uostalom lakše došlo i do sredstava koje za sportsku infrastrukturu opredjeljuju UEFA i FIFA.

"Spremni smo sufinansirati rekonstrukciju južne, sjeverne i istočne tribine stadiona Bilino polje, kao i staviti sve svoje resurse u funkciju stvaranja optimalnih uslova za odigravanje međunarodnih reprezentativnih utakmica u srcu BiH", navodi se u pismu, uz dodatak:

"Građani Zenice i centralne BiH vjeruju, kako stadion Bilino polje i grad Zenica zbog svog geografskog položaja, saobraćajne komunikacije, savramenog Trening centra N/FSBiH čiju smo dogradnju spremni podržati na svaki način, kao više od dvije decenije čvrste veze reprezentacije i stadiona Bilino polje, trebaju biti prioriteti za buduće, nadamo se uspješne projekte N/FSBiH.", stoji u pismu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi