UEFA u martu obilazi bh. stadione, ali i eventualne lokacije za izgradnju novih

Projekat poboljšanja infrastrukture

UEFA u martu obilazi bh. stadione, ali i eventualne lokacije za izgradnju novih

Stručni tim UEFA-e će početkom marta naredne godine doći u radnu posjetu našoj zemlji, gdje će sa odgovarajućim predstavnicima NS/FS BiH pregledati u kakvom je stanju infrastruktura na stadionima Premijer lige BiH

Stručni tim UEFA-e će početkom marta naredne godine doći u radnu posjetu našoj zemlji, gdje će sa odgovarajućim predstavnicima NS/FS BiH pregledati u kakvom je stanju infrastruktura na stadionima Premijer lige BiH. Ova posjeta je u skladu sa dogovorenim zaključcima prilikom posjete predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina, NS/FS BiH i Bosni i Hercegovini.

Planirano je da UEFA stručni tim zajedno sa stručnjacima NS/FS BIH ustanovi ne samo kakva je infrastruktura na stadionima premijerligaških klubova, već i da procijeni koji bi od tih stadiona mogao biti na listi potencijalno perspektivnih za unaprijeđenje na nivo treće i četvrte kategorije po UEFA Propisima za infrastrukturu stadiona.

Analiza će uključivati pored postojećih stadiona i eventualne lokacije predviđene regulacionim planovima, za projektovanje i izgradnju novih savremenih stadiona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klubovima i lokalnim zajednicama u čijoj nadležnosti su stadioni predviđeni za pregled ili lokacije određene regulacionim planovima, biće poslani zahtjevi za pripremu i prezentaciju odgovarajućih planova, projekata i spremnosti za finansiranje istih, a nakon toga će se odrediti i datum posjete.

Tek nakon realne i sveobuhvatne analize od strane UEFA i NS/FS BiH moći će se pristupti izradi projekata pomoći na unapređenju infrastrukture i to onih stadiona i/ili lokacija za koje se utvrdi da posjeduju potencijal i prespektivu za unapređenje infrastrukture i spremnosti lokalne zajednice i drugih nivoa vlasti da budu nosioci finansiranja i realizacije projekata.

Top Komentari

Posjetilac
Džaba se nadaju ljudi, UEFA ulaže samo u nekomercijalne infastrukturne projekte kao npr. teren, reflektori, svlačionice i sl. Oni neće tribine graditi niti davati novac za njih. Teren nije nikom potreban da zadovolji potrebe treće ili četvrte kategorije tako da od toga nema ništa. Jedino reflektore mogu napraviti ako neko nema ili renovirati svlačionice.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi