Invazija navijača kultnog kluba donijela veliki skandal!

Sramotna scena

Invazija navijača kultnog kluba donijela veliki skandal!

Admin Čaušević

Po prvi put nakon 30 godina navijači Nottingham Foresta će na Wembley. 

Nottingham je u revanš susretu polufinala play-offa Championshipa boljim izvođenjem penala izbacio Sheffield United nakon što su oba meča okončana rezultatom 1:2 u korist gostujućih timova.

Junak pobjede popularni Šumara bio je Brice Samba koji je uspio odbraniti tri penala igračima Sheffield Uniteda i tako odvesti svoj tim u finale.

Nakon što je Forest obezbijedio svoje mjestu u najskupljoj utakmici na svijetu uslijedila je invazija nekoliko hiljada navijača.

Tom prilikom viđen je i veliki skandal jer je jedan od navijača Foresta "patosirao" kapitena Sheffield Uniteda, Billyja Sharpa.

Sharp je stajao pored terena kada se na njega zaletio navijač te ga nasilnim i potpuno bespotrebnim potezom poslao na pod.

Oglasi

Da situacija bude skandaloznija agresivni navijač je Sharpa udario glavom te bi ovaj udarac mogao izazvati ozbiljne posljedice kod napadača.

"Ovo je napad. Vidjeli smo da je jedan naš igrač napadntu. Potresen je, krvari i ljut je. To treba riješiti", poručio je menadžer Sheffielda Paul Heckinbottom.

Policija je ekspresno reagovala te je uhapsila 31-godišnjaka koji se tereti za napad. Ostao je u zatvoru i tokom dana će biti ispitan.

Inače, Forest je posljednje finale koji u svojim vitrinama ima dvije Lige prvaka posljednji put u Premiershipu je igrao još 1999. godine. 

Finale play-offa na programu je 29. maja na Wembleyu. Tamo se već plasiralo Huddersfield koji je izbacio Luton.

Računajući tv i komercijalna prava te zaradu od prodatih ulaznica pobjednik finala play-offa će inkasirati cifru od nevjerovatnih 200 miliona eura zbog čega ovaj susret ima i neformalni naziv najskuplje utakmice.

Ukoliko pobjednik finala play-offa uspije ostati u Premiershipu u prvoj sezoni onda će dobiti još 100 miliona eura, a ukoliko ispadne bit će mu isplaćeno 100 miliona kroz naredne dvije godine.

Top Komentari

Nele.
I ovaj ce odsad moc uc da gleda kuglanje samo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi