Poznat prvi učesnik najskuplje fudbalske utakmice na svijetu

Play Off

Poznat prvi učesnik najskuplje fudbalske utakmice na svijetu

Haris Zilić

Utakmica koja zatvara sezonu na Ostrvu je finale play offa engleskog Championshipa.

Za ovu utakmicu mnogi kažu da je najskuplja na svijetu, a razlog su velika TV prava, ispunjen Wembley, ali i nagradni fond koji dobiju finalisti i tim koji se plasira u Premiership.

Dobili smo sinoć i prvog finalistu play offa za ovu sezonu, a to je ekipa Huddersfield Towna koja je savladala Luton Town u drugom meču sa 1:0 i tako sa ukupnih 2:1 izborila plasman u veliko finale na kultni Wembley.

Njihov protivnik će biti Sheffield United ili Nottingham Forest.

U prvom meču Forest je slavio sa 1:2, tako da Sheffield očekuje dosta težak posao u večerašnjem revanšu.

Nottingham Forest dvije decenije nije bio član Premiershipa, a mnogi smatraju da je bivši prvak Evrope u ovaj play off ušli kao blagi favoriti.

Direktan plasman u Premiership obezbijedili su Fulham i Bournemouth, iz Premiershipa ispadaju Norwich i Watford, dok ćemo trećeg putnika u Championship saznati za vikend kada se igra posljednje kolo Premiershipa, a u borbi za opstanak su Leeds United, Burnley i Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi