"Bilo je nezaboravno nositi dres BiH"

Kenan Hajdarević, 21-godišnji napadač Horsensa:

"Bilo je nezaboravno nositi dres BiH"

Kenan Hajdarević, nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, proteklog vikenda postigao je prvijenac u dresu danskog Horsensa.

Horsens je u okviru danske Superlige savladao Lyngby sa 2:0, a prvi pogodak postigao je 21-godišnji bosanskohercegovački napadač koji je u ovom susretu bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Hajdarević je u Hoesens došao prije početka tekuće sezone iz Fredericije i potpisao ugovor na dvije godine. Mladi napadač ističe kako još uvijek nema namjeru napuštati svoj trenutni klub i da očekuje da nastavi sa postizanjem golova.

"Sretan sam zbog gola, pogotovo, jer je to moj posao. Nadam se da neće na ovom stati, očekujem još dosta golova. Za sada sam zadovoljan u Horsensu, nemam namjeru još uvijek da odem. Tek ćemo na ljeto sljedeće godine vidjeti šta dalje", rekao je Hajdarević za SportSport.ba, dodavši:

"Horsens ima veoma male šanse da ode u Evropu, jedino ako Midtjylland osvoji kup. Ali, za sada je najbitnije da preživimo ovu sezonu i da ne ispadnemo iz lige. Ne znam šta nosi sljedeća sezona, ali ja bih želio da se plasiramo u Evropsku ligu".

Kopenhagen gazi danskom Superligom. Na prvom su mjestu sa nevjerovatnih 26 bodova prednosti nad drugoplasiranim Odenseom. No, Hajdarević ističe da će im sljedeće sezone biti puno teže.

"Ove sezone im je bilo veoma lako, ali to neće biti slučaj i sljedeće sezone. Bit će dosta zanimljivije. Prodat će nekoliko igrača, a moguće je da dobiju i novog trenera. Sigurno je da će sljedeće sezone više klubova biti u borbi za titulu. Dansko prvenstvo je sve jače i jače, to mi se baš sviđa", dodao je 21-godišnji napadač.

Hajdarević je nekoliko puta nastupao za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kaže kako je to nezaboravan period i nada se da će opet obući dres našeg nacionalnog tima. Ipak, nije veliki optimista, jer poznaje situaciju u našem fudbalu.

"Bio je to nezaboravan period dok sam nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nadam se da ću ga nekad opet u budućnosti obući. No, nisam veliki optimista, jer naš Savez nema skaute i ne prate se dovoljno igrači van Bosne i Hercegovine. U Danskoj i Švedskoj ima dosta igrača koji mogu igrati za Bosnu i Hercegovinu, ali oni uzimaju druga državljanstva, jer niko ne obraća pažnju na njih", ističe Hajdarević, te dodaje:

"Ja sam imao neke kontakte sa danskom Savezom, ali zna se šta je moj prvi izbor, Bosna i Hercegovina. Možda bi i prihvatio poziv Danske, ali samo kada bih vidio da niko iz BiH ne obraća pažnju na mene. Pratim i ove probleme u N/FSBiH, žao mi je što se do sada nije ništa riješilo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.